Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ελλάδα και Ευρώπη δίνουν εξετάσεις για το μεταναστευτικό που ξεπερνά τα όρια της χώρας

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ελλάδα και Ευρώπη δίνουν εξετάσεις για το μεταναστευτικό που ξεπερνά τα όρια της χώρας
Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Π. Μολυβιάτη
Την θέση ότι η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη δίνουν εξετάσεις για το μεταναστευτικό διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη.
«Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό δίνουμε εξετάσεις, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη, διότι το ζήτημα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας» είπε ο κ.Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «βεβαίως και γνωρίζω ότι ως χώρα δεν ανταποκριθήκαμε πάντοτε στις υποχρεώσεις τις οποίες είχαμε».
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να κατανοήσουμε ότι τέτοιου είδους μεταναστευτικές ροές δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν.
Επομένως τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο σε αδυναμίες της ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά σε ένα είδος ανωτέρας βίας, το οποίο μας εμποδίζει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» υποστήριξε ο κ.Παυλόπουλος, αναφέροντας πως « «πρέπει και η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει αυτή τη στιγμή ότι έχει υποχρεώσεις, διότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από τα κράτη μέλη μόνα τους ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης