Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί δεν έγινε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ – Ποιοι αποδέχτηκαν και ποιοι απέρριψαν την πρόσκληση

Γιατί δεν έγινε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ – Ποιοι αποδέχτηκαν και ποιοι απέρριψαν την πρόσκληση
Αρνητικοί ήταν ο Τσίπρας, ο Μιχαλολιάκος, ο Κουτσούμπας και ο Καμμένος – Ναι στην πρόσκληση Παυλόπουλου είπαν οι Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης, Γεννηματά

Από τη στιγμή που οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφόρησαν, ο Προκόπης Παυλόπουλος συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα.
Τελικά, όμως, ούτε αυτή η προσπάθεια ευδοκίμησε, αφού δεν ανταποκρίθηκαν όλοι στην πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά στον Προκόπη Παυλόπουλο, διότι θεώρησε ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν έχει νόημα.
Την ίδια ακριβώς άποψη με τον πρώην, πλέον, πρωθυπουργό, εξέφρασαν και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Πάνος Καμμένος.
Θετικοί στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά.
Και οι τρεις ήταν πρόθυμοι να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, η οποία, βέβαια, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των αρνήσεων του Τσίπρα, του Μιχαλολιάκου, του Κουτσούμπα και του Καμμένου.
Έτσι έπεσε στο κενό και η τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή, έστω κυβέρνησης από όλα τα κόμματα για τη διενέργεια εκλογών.
Κατά συνέπεια προκρίθηκε η τρίτη επιλογή, που αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης