Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα): Θα κρατήσουμε την εντολή για τρεις ημέρες - Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα): Θα κρατήσουμε την εντολή για τρεις ημέρες - Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ
Όχι για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά για να γίνει ανταλλαγή απόψεων τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας
Την θέση ότι η Λαϊκή Ενότητα θα λάβει και θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης και τις τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Δ. Στρατούλης, ο οποίος επιπλέον υποστήριξε πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εάν χρειαστεί να συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη, θα το κάνουμε.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Στρατούλης υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα την κρατήσει για να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά για να γίνει ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα
«Tη διερευνητική εντολή θα την κρατήσουμε τρεις μέρες» ανέφερε ο κ.Στρατούλης.
«Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή» είπε ο κ.Στρατούλης, αναφέροντας πως με βάση τις πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν στη Βουλή και τις θέσεις που έχουν, δεν μπορεί να προκύψει αντιμνημονιακή κυβέρνηση.
Ερωτηθείς σε τι διαφοροποιούνται οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας από την πολιτική που εφάρμοσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «οι 25 ό,τι λέγαμε προεκλογικά και όταν ήμασταν υπουργοί τα λέμε και τώρα.
Η συνέπειά μας είναι διαχρονική».
Ο κ.Στρατούλης τόνισε πως στόχος τους είναι «να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ακύρωση μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, δίκαιη φορολογία και αποκατάσταση κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός την κρίσιμη στιγμή επέλεξε να μην πάει στην εναλλακτική λύση" και ότι δεν εφαρμόστηκε στην πράξη η συμφωνία του Eurogroup».
«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ψήφισε το μνημόνιο ακύρωσε το προεκλογικό πρόγραμμα», τόνισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος απηύθυνε παράλληλα «προσκλητήριο» στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο για ένταξη στο κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης