Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Θεσμικό ατόπημα από ΠτΔ και Τσίπρα - Δεν τήρησαν το Σύνταγμα

Κωνσταντοπούλου: Θεσμικό ατόπημα από ΠτΔ και Τσίπρα - Δεν τήρησαν το Σύνταγμα
Δεν υπάρχει προηγούμενο να μην ενημερώσει τη Βουλή η κυβέρνηση πριν παραιτηθεί
Θεσμικό ατόπημα, χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, τις πρωτοβουλίες να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών, χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βασίστηκε στο γράμμα του Συντάγματος, κατηγόρησε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η Ζ. Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι τύποις δεν έχει ξεκινήσει η προθεσμία των διερευνητικών εντολών.
«Επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου μου στην οποία εκφράζω τη ενόχλησή μου για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει προηγούμενο να μην ενημερώσει τη Βουλή η κυβέρνηση πριν παραιτηθεί, όπως και δεν υπάρχει προηγούμενο ο ΠτΔ να μην ενημερώσει την ΠτΒ για την παραίτηση της κυβέρνησης.
Η κα Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον κο Μεϊμαράκη, που τόνισε ότι αυτες οι διαδικασίες δεν μπορούν να γίνουν ερήμην της Βουλής.
Μάλιστα ανέφερε ότι ήταν αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκριθεί στο αίτημα του να συναντηθούν.
Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια.
Ορκιστήκαμε όλοι πίστη στο Σύνταγμα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης