Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης από τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη – Ερωτηματικό οι επόμενες κινήσεις τους

Εκτός Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης από τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη – Ερωτηματικό οι επόμενες κινήσεις τους
Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Η ανεξαρτητοποίηση των 25 βουλευτών που πρόσκεινταν στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επιβεβαίωσαν και επίσημα τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Την επιστολή ανεξαρτητοποίησης και τη δημιουργία του νέου σχηματισμού υπογράφουν 25 βουλευτές και συγκεκριμένα οι:  Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αμανατίδου Ευαγγελία, Γαιτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Ζάνας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ησυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτακης Μιχαήλ, Κυριακάκης Βασίλειος, Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Λεουτσάκος Στάθης, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Θανάσης, Σαμοίλης Στέφανος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Ψαρέα Ελένη.
Στο νέο πολιτικό αυτό σχηματισμό δεν συμμετέχουν τόσο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, οι κινήσεις των οποίων για το πολιτικό τους μέλλον εξακολουθούν να παραμένουν ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Σημειώνεται πάντως πως σε δηλώσεις του ο Δ. Στρατούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της κας. Κωνσταντοπούλου στο νέο πολιτικό σχηματισμό.
Πέραν όμως των 25 βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας, με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσουν και άλλοι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από άλλες συνιστώσες, όπως για παράδειγμα η ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου.
Υπό αυτά τα νέα δεδομένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 σήμερα μετά το μεσημέρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης