Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Παυλόπουλου με Draghi και Hollande για την έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup

Επικοινωνία Παυλόπουλου με Draghi και Hollande για την έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup
Oι συνομιλίες έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή κατά την αυριανή συνεδρίαση και κυρίως η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συνομιλίες έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα επιβεβαίωσε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Παρασκευή, 14 Αυγούστου.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Michael Reijns, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στις 15:00 (ώρα Βρυξελλών).
Επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της Ελλάδας και η σύναψη της νέας συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των τεσσάρων θεσμών.
Πάντως, το Bloomberg δεν διευκρινίζει εάν η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί δια τηλεδιασκέψεως ή δια φυσικής παρουσίας των υπουργών.
Το Eurogroup αναμένεται να αποτιμήσει τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να ανάψει το πράσινο «φως» για την πολιτική έγκριση του νέου, τριετούς δανείου.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, St. Seibert, χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο αποτέλεσμα» το μνημόνιο κατανόησης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει πλήρης αξιολόγησή του.
Παράλληλα, τόνισε ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, καλωσόρισε την εποικοδομητική προσέγγισή της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει σε ένα προσχέδιο συμφωνίας.
Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι πολύ νωρίς να υπάρξει κρίση για ένα μνημόνιο κατανόησης που έφθασε στο Βερολίνο αργά το βράδυ της Τρίτης και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς να έχουμε ολοκληρώσει μια σωστή εξέτασή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης