Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα η μόνη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα και το ΣΥΡΙΖΑ

Στρατούλης: Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα η μόνη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα και το ΣΥΡΙΖΑ
H υπογραφεί του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πλήρη ακύρωση του προγράμματος του κόμματος
Ως μόνη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Δημήτρης Στρατούλης σε άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
Όπως υπογραμμίζει η επιλογή αυτή περιέχει δυσκολίες όμως είναι η μόνη λύση για τη χώρα.
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η υπογραφεί του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πλήρη ακύρωση του προγράμματος του κόμματος.
Επιπλέον, υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά τις πάγιες θέσεις του για εθνικοποίηση των τραπεζών, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.
Αναφερόμενος στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Στρατούλης θεωρεί διασφαλισμένη την ενότητα του γιατί είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, που λειτουργεί με σεβασμό στην έκφραση διαφορετικών απόψεων μέσα σε αυτόν.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά του, όπως ήταν από τότε που ξεκίνησε και προχώρησε με αυτό τον τρόπο λειτουργίας του, την ενεργή συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες και τις πολιτικές προτάσεις του, που τον έφτασαν από το 4% στο 36% και στην νίκη στις εκλογές» υπογραμμίζει.
Τονίζει ακόμη, πως στηρίζει την κυβέρνηση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και όχι νέα μνημόνια.
«Την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τους στηρίζουμε πρώτα από όλα αυτοί που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από τις μνημονιακές πολιτικές και να αναζητήσουν άλλους δρόμους σύμφωνους με το πρόγραμμα, τις αρχές, τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές στις 25/1 και στο δημοψήφισμα στις 5/7».
«Όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι προστατεύουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την ενότητα του κόμματός μας ανοίγοντας δρόμους εφαρμογής των μνημονίων κάνουν σοβαρό πολιτικό λάθος» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης