Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερασπίζεται τον Βαρουφάκη ο Στρατούλης - Καταδικαστέο να τον περνούν από Ιερά Εξέταση - Δέχεται επίθεση λάσπης

Υπερασπίζεται τον Βαρουφάκη ο Στρατούλης - Καταδικαστέο να τον περνούν από Ιερά Εξέταση - Δέχεται επίθεση λάσπης
Πρόκειται για απαράδεκτα πράγματα που πρέπει όλος ο δημοκρατικός αριστερός κόσμος να τα αποδοκιμάσει
Επί των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν στον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, τοποθετήθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο" επισήμανε χαρακτηριστικά πως «Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο όπου τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και οι μνημονιακές δυνάμεις οι οποίες φαίνεται ότι «ξεψάρωσαν» και αντί να απολογούνται για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν με τις μνημονιακές πολιτικές στη χώρα, έχουν ξεκινήσει μια επίθεση συκοφαντίας και λάσπης που μοιάζει με ότι έκαναν οι ακροδεξιές δυνάμεις μετά τον εμφύλιο σε βάρος των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, εναντίον όποιου, όπως και ο κ. Βαρουφάκης, αναζητούσε από τους δικούς του δρόμους αλλά και άλλων απόψεων και ιδεολογικών τάσεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερά, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στην μαυρίλα των μνημονίων.
Νομίζω, συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, πως είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός και μάλιστα η ποινικοποίηση αυτών των απόψεων, όχι μόνο η συκοφάντηση και ο χλευασμός, των απόψεων ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στην ευρωζώνη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται σ΄αυτή, αλλά ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.
Ο κάθε υπουργός Οικονομικών, η κάθε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του λαού και της πατρίδας και νομίζω ότι δεν έχει καμμία βάση, ούτε νομική ούτε πολιτική ούτε ηθική η προσπάθεια ποινικοποίησης αυτών των προσπαθειών πόσο μάλλον που αυτές οι προσπάθειες και του κ. Βαρουφάκη αλλά και των απόψεων που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά το μόνο το οποίο επιδίωκαν και επιδιώκουν είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Επομένως είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης και ποινικοποίησης απόλυτα καταδικαστέα και θυμίζει τον Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση που όποιος μπορεί και να διαφωνούσε λίγο με τις ατράνταχτες και σιδερένιες αλήθειες του Καθολικισμού καταδικάζονταν στην πυρά, απαράδεκτα πράγματα που πρέπει όλος ο δημοκρατικός αριστερός κόσμος να τα αποδοκιμάσει και να τα καταδικάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης