Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης στη Die Zeit: Τα media με παρουσίασαν σαν έναν τρελό – Δεν θυμάμαι αν έκανα χειρονομία

Βαρουφάκης στη Die Zeit: Τα media με παρουσίασαν σαν έναν τρελό – Δεν θυμάμαι αν έκανα χειρονομία
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν το γεγονός ότι οι πραγματικές του απόψεις είναι άγνωστες στους Γερμανούς
Στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με την πολιτική που ακολούθησε, τις σχέσεις του με τη Γερμανία αλλά και τη «στοχοποίηση» του προσώπου του από τα media.
Ο δημοσιογράφος της Die Zeit δεν παρέλειψε να ρωτήσει για τη χειρονομία που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αλλά ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν θυμάται ακριβώς.
«Δεν είναι το στυλ του μία τέτοια χειρονομία», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι ρώτησε τρία άτομα που ήταν σε εκείνο το συνέδριο όπου είχε κάνει το προτεταμένο δάκτυλο.
«Το ένα άτομο υποστήριξε ότι έκανα την χειρονομία και τα άλλα δύο ότι δεν το έκανα», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο γνωστό κλίμα δημιουργικής ασάφειας που τον χαρακτηρίζει.
Όσον αφορά στα media, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «τα ΜΜΕ με παρουσίασαν εξαρχής ως έναν τρελό που θέλει από τους Γερμανούς χρήματα».
«Τα λόγια μου δεν έχουν φθάσει στη γερμανική κοινή γνώμη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης για να προσθέσει ότι «αυτό ήταν για μένα μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της θητείας μου».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι από πολύ μικρός είχε ακούσματα της γερμανικής γλώσσας, αφού τη μιλούσε η μητέρα του που ήταν καθηγήτρια Γερμανικών, αλλά και την εποχή της δικτατορίας μέσω της Deutsche Welle.
«Επί δικτατορίας, μεγάλωσα με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, την οποία χαρακτήρισε ως τη φωνή της ελευθερίας».
Για τους γονείς του, όπως λέει, η Γερμανία ήταν κάτι σαν πνευματικό σπίτι. Η μητέρα του έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της ως καθηγήτρια Γερμανικών. «Τη δεκαετία του '70, πολλά καλοκαίρια τα περάσαμε στις γερμανικές και τις αυστριακές Άλπεις. Υπάρχει μάλιστα και μία ταινία για όλη την οικογένεια όπου συνομιλώ με φίλους στα γερμανικά», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης