Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Δεν υπογράφουμε συμφωνία με υφεσιακά μέτρα - Λύση στο χρέος

Στρατούλης: Δεν υπογράφουμε συμφωνία με υφεσιακά μέτρα - Λύση στο χρέος
«Αν η κυβέρνηση ήθελε να υποχωρήσει, δεν θα περίμενε πέντε μήνες για να το κάνει»
Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μία συμφωνία με βασικό γνώμονα την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής εξέφρασε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα για να κλείσει η συμφωνία, η οποία θα κινείται σε τρεις άξονες: Να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, να περιλαμβάνει μέτρα που θα δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα να κινηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά και να περιλαμβάνει σαφή δέσμευση για απομείωση του ελληνικού χρέους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μία συμφωνία που θα είναι καταδικαστική για τον λαό και τη χώρα.
Μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι σε περίπτωση που οι εταίροι συνεχίσουν την εκβιαστική τακτική τους υπάρχουν και εναλλακτικές δυνατότητες για τη χώρα μας.
Μάλιστα ο Δημήτρης Στρατούλης απέκλεισε ένα ενδεχόμενο Grexit, διευκρινίζοντας ότι είναι αδύνατον να εκδιαχθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, καθώς «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει στους εταίρους μας να μας διώξουν, είτε από την ΕΕ, είτε από το ευρώ».
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε μείζονα ζητήματα.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να υποχωρήσει δεν θα περίμενε πέντε μήνες για να το κάνει», κατέληξε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης