Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dombrovskis (Κομισιόν): Η πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι ανοιχτή - Αξιολογείται η πρόταση Τσίπρα

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Η πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι ανοιχτή - Αξιολογείται η πρόταση Τσίπρα
Ότι και να συμβεί στην Ελλάδα, η Ευρωζώνη θα το διαχειριστεί
Την θέση ότι η πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι ανοιχτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, V. Dombrovskis.
«Ότι και να συμβεί στην Ελλάδα, η Ευρωζώνη θα το διαχειριστεί.
Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
«Η Κομισιόν προσφέρει το έδαφος για τη σταθερότητα.
Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας.
Χρειαζόμαστε τη συνεργασία των κρατών» υπογράμμισε ο Dombrovskis αναφέροντας πως «η Ευρωζώνη είναι κοινότητα ευθύνης και αλληλεγγύης».
«Πρέπει να ενδυναμώσουμε την μακροοικονομική διαδικασία για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας.
Οι διαβουλεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα με την Ελλάδα» τόνισε ο Dombrovskis, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι το Eurogroup απέρριψε την ελληνική πρόταση για το χρέος καθώς ήταν τεχνικά αδύνατη.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως το ερώτημα που τίθεται δεν είναι επί της ουσίας έγκυρο, και ότι κυρίως θα στείλει ένα πολιτικό μήνυμα.
«Το όχι λέει όχι στη συνεργασία με την Ευρώπη.
Το «ναι» σημαίνει συνεργασία με την Ευρώπη προκειμένου να βρεθεί λύση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Όσον αφορά τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο κ.Dombrovskis είπε ότι αυτή αξιολογείται.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή τη στιγμή κάνει την προκαταρκτική αξιολόγηση, εξέταση αυτού του αιτήματος, θα παρουσιάσει την ανάλυσή της αργότερα στο Eurogroup μέσα στην ημέρα και εναπόκειται στο Eurogroup να πάρει την απόφαση για περαιτέρω βήματα» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Σε ότι αφορά το αίτημα της Αθήνας για αναδιάρθρωση του χρέους τόνισε ότι είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί από το Νοέμβριο του 2012 στο πλαίσιο του προγράμματος για την ελληνική διάσωση.
Αναφορικά με την υποβολή του αιτήματος για το διετές δάνειο τόνισε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόγραμμα ούτε «όρους» και προαπαιτούμενα στη βάση των οποίων θα μπορούσαμε να συζητήσουμε» τόνισε ο Dombrovskis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης