Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παύση διοικητών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση προβλέπει τροπολογία του υπ. Υγείας

Παύση διοικητών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση προβλέπει τροπολογία του υπ. Υγείας
Τη δυνατότητα παύσης της θητείας των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ με απόφαση του υπ. Υγείας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Τη δυνατότητα παύσης της θητείας των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ με απόφαση του υπουργού Υγείας, χωρίς αποζημίωση και τον ορισμό νέων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε την Τρίτη 23/6 στη Βουλή.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι με αποφάσεις του, ο υπουργός Υγείας μπορεί να διακόψει ή να πάψει τη θητεία των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών «αζημίως για το δημόσιο και εφαρμόζοντας τα αξιολογικά κριτήρια που ισχύουν έως σήμερα όπως αυτά ορίζονται στο νόμο 4052/2012 και να ορίσει νέους».
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την κατάρτιση του νέου συστήματος αξιολόγησης και επιλογής, κρίνεται αναγκαία η δυνατότητα ευέλικτης αλλά και αξιοκρατικής επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, με αποφάσεις του υπουργού Υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης