Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Το χρέος είναι μη νόμιμο – Να μην αποπληρωθεί

Κωνσταντοπούλου: Το χρέος είναι μη νόμιμο – Να μην αποπληρωθεί
Να ανασταλούν οι πληρωμές της χώρας για το χρέος, κηρύσσοντας έτσι μονομερώς πτώχευση, είναι το συμπέρασμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος
Την αναστολή πληρωμής του χρέους και την αμφισβήτηση της νομιμότητάς του έθεσε ως στόχο της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνέντευξη Τύπου, για  τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας.
Όπως είπε «το χρέος είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο»,  και πρόσθεσε πως τα μέχρι τώρα ευρήματα δημιουργούν ισχυρά επιχειρήματα για την «απονομιμοποίησή» του.
«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. 
Σημείωσε, ακόμα, ότι το πόρισμα που έχει ετοιμάσει η επιστημονική ομάδα περιλαμβάνει εννέα κεφάλαια και αξίζει να σημειωθεί το ένατο που τιτλοφορείται ως «Νομική θεμελίωση της αποκήρυξης και αναστολής πληρωμών του ελληνικού δημόσιου χρέους».

www.bankingnews.gr
















www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης