Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Με ένα Grexit θα δυσκολευτούμε για μερικούς μήνες αλλά όλα θα πάνε καλά

Στρατούλης (υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Με ένα Grexit θα δυσκολευτούμε για μερικούς μήνες αλλά όλα θα πάνε καλά
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο για αυτούς τόνισε ο κ.Στρατούλης
Την εκτίμηση πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές αυτοί θα επωμιστούν το μεγαλύτερο κόστος διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, τονίζοντας ότι σε περίπτωση Grexit θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες για λίγους μήνες αλλά στη συνέχεια θα πάνε όλα καλά.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία και μας αναγκάσουν να πούμε το μεγάλο «όχι», οι συνέπειες για αυτούς θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα» τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Στρατούλης.
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση πει το μεγάλο «Όχι» ο κ.Στρατούλης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την κοινωνία.
«Είναι σαφές ότι έχουμε φροντίσει να έχουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα, αν αντιμετωπίσει κάποιες λίγες δυσκολίες για κάποιους λίγους μήνες να έχει τη δυνατότητα από εκεί και πέρα να ξαναμπεί σε δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας» είπε ο κ.Στρατούλης, αναφέροντας ότι υπάρχουν τα χρήματα για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.
Όσον αφορά την πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ, ο υπουργός εκτίμησε ότι «ακόμη κι αν δεν έχει ή δεν μπορεί η χώρα να πληρώσει το 1,6 δισ. του Ιούνη, γιατί θα δώσει προτεραιότητα σε μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία, οι ίδιοι οι δανειστές θα έρθουν να πουν ότι δεν είναι πιστωτικό γεγονός».
«Εδώ που φτάσαμε το θέμα θα λυθεί πολιτικά σε Σύνοδο Κορυφής.
Το ζήτημα πλέον είναι ιδεολογικοπολιτικό» τόνισε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο κ.Στρατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα δεδηλωμένης σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει στη Βουλή, καθώς όπως είπε, «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της οποίας είμαι μέλος δεν θα φέρει μια συμφωνία την οποία δεν θα αντέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ".
«Ο πρώτος που δεν θα το αντέχει θα είναι ο Πρωθυπουργός.
Επομένως δεν τίθεται θέμα ούτε πτώσης ούτε ηρωικής εξόδου ούτε απώλειας της δεδηλωμένης» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της στάσης της προέδρου της Βουλής αναφορικά με την έκθεση της ΤτΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης