Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Δεν φοβάται τις πιέσεις η κυβέρνηση - Yπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις

Στρατούλης: Δεν φοβάται τις πιέσεις η κυβέρνηση - Yπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις
Η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη για την προστασία της αξιοπρέπειας του λαού
Ηχηρό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν φοβάται τις όποιες πιέσεις από την πλευρά των δανειστών απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.
"Δεν φοβόμαστε τις όποιες πιέσεις" τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του προγράμματος της αγροτικής εστίας για το 2015.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο κ. Στρατούλης διεμήνυσε πως η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη για να προστατέψει τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
"Θα συνεχίσουμε τις σκληρές διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο και δεν θα οδηγεί σε μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων" σημείωσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών για μειώσεις και για κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι απορριπτέες και σημείωσε πως τα στοιχεία που παρουσίασε το ΔΝΤ για τις συντάξεις δεν έχουν καμία αντικειμενική βάση.
Ο Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις και έκλεισε στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας "μας ανησυχεί μην τύχει και υποχωρήσουμε, μην τύχει και κάνουμε άτακτη υποχώρηση και αποδεχθούμε μνημόνιο, γιατί αν υπάρξει νέο μνημόνιο στη Ελλάδα θα οδηγήσει στα ίδια αποτελέσματα και χειρότερα για την κοινωνική ασφάλιση και τους ασφαλισμένους".
Ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε επίσης πως το υπουργείο προωθεί την επαναφορά των συντάξεων ύψους 360 ευρώ σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικες Έλληνες και ομογενείς συνταξιούχους του ΟΓΑ, η οποία είχε περικοπεί από την 1η Ιανουαρίου 2013 όταν και αυστηροποιήθηκαν τα κρίτηρια χορήγησής τους.
Το κόστος από την επαναφορά αυτή που τέθηκε σε διαβούλευση θα ανέλθει σε περίπου 11 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης