Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί ο Τσίπρας μεταφέρει την εποπτεία της ΕΥΠ στον Πανούση - Το διπλό νόημα της απόφασης του πρωθυπουργού

Γιατί ο Τσίπρας μεταφέρει την εποπτεία της ΕΥΠ στον Πανούση - Το διπλό νόημα της απόφασης του πρωθυπουργού
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη συνδέει μακρά φιλία με τον Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη...
Διπλό νόημα έχει η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, να μεταφέρει την εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι με την κίνησή του αυτή ο πρωθυπουργός θέλησε από τη μία να δείξει εμπράκτως τη στήριξή του προς τον κ. Πανούση, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί εσωκομματικά πυρά - με τελευταίο επεισόδιο αυτό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - και από την άλλη να προχωρήσει στην οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση της κρίσιμης υπηρεσίας αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της.
Μάλιστα, με την κίνησή του αυτή ο πρωθυπουργός αποτυπώνει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τον Γιάννη Πανούση, με αρκετούς να προσλαμβάνουν την απόφαση του και ως ένα μήνυμα που έχει παραλήπτη και την Ζωή Κωνσταντόπουλου.
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο www.bankingnews.gr ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας σε ό,τι αφορά το εσωτερικό και θα περιοριστεί αποκλειστικά στη συλλογή πληροφοριών που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό και αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τρομοκρατίας, κατασκοπείας, κακόβουλων ενεργειών σε βάρος της χώρας και του εθνικού συμφέροντος κλπ.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για μια κίνηση που υπηρετεί και προστατεύει το ίδιο το Δημοκρατικό Πολίτευμα, ενώ σε ό,τι αφορά τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν τη δράση κυκλωμάτων και του οργανωμένου εγκλήματος η δράση των οποίων άπτεται του ποινικού δικαίου θα υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις βάση των οποίων θα ενεργοποιείται η ΕΥΠ.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη συνδέει μακρά φιλία με τον Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.


Embedded image permalink


Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης