Τελευταία Νέα
Πολιτική

Alco: Συμφωνία και ευρώ θέλουν οι Έλληνες – Διχασμένοι για εκλογές - Στις 11 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Alco: Συμφωνία και ευρώ θέλουν οι Έλληνες – Διχασμένοι για εκλογές - Στις 11 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Στο 31,3% ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στο 20,4% η ΝΔ
Υπέρ της παραμονής στο ευρώ και υπέρ μιας συμφωνίας όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε στις 3 και 4 Ιουνίου η εταιρεία Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% ζητά από την κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές, ακόμα και αν παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της.
Παράλληλα, το 74% τάσσεται υπέρ του ευρώ και μόλις το 18% υπέρ της δραχμής.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο ερώτημα τι πρέπει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της από τους δανειστές, το 50% εκφράζει την άποψη πως η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της, ενώ το 41% διατυπώνει τη θέση πως η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί.
Όσον αφορά το ερώτημα εάν πρέπει να γίνουν εκλογές ή να αποδεχθούμε τη συμφωνία σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις, το 45% τάσσεται υπέρ της αποδοχής της συμφωνίας ενώ το 37% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σαφές προβάδισμα της τάξης των 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 31,3% και ακολουθεί η ΝΔ με 20,4%.
Στην τρίτη θέση είναι Το Ποτάμι με 5,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% και οι ΑΝΕΛ με 3,2%.
Βάσει της δημοσκόπησης, θετικές γνώμες σε ποσοστό 55% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ θετικά αξιολογείται και η στάση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, μια και το 46% τον αξιολογεί θετικά και το 39% αρνητικά.
Στο ερώτημα για το εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σωστά, το 47% υποστηρίζει πως διαπραγματεύεται λάθος έναντι 37% που εκφράζει την αντίθετη άποψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης