Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Απορρίπτεται ως βάση συζήτησης το χθεσινό (3 Ιουνίου) κείμενο των δανειστών

Μαξίμου: Απορρίπτεται ως βάση συζήτησης το χθεσινό (3 Ιουνίου) κείμενο των δανειστών
"Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει εάν θα υπάρξει κείμενο - απάντηση στην πρόταση των δανειστών"
Κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης χαρακτηρίζουν τη χθεσινή πρόταση των δανειστών κορυφαίες κυβερνητικές πηγές.
Ειδικότερα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης επισημαίνουν πως το κείμενο των πέντε σελίδων που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη αυτή πρόταση, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.
«Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό» συμπληρώνουν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Όσον αφορά την αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παράσχει ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για την ελληνική πρόταση και τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Στην αυριανή συζήτηση η κυβέρνηση θα καλέσει και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις και στην πρόταση, καταλήγουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης