Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρόκειται για αποτυχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κωνσταντοπούλου: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρόκειται για αποτυχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
"Η εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής και αρκετά πρόσφατη"
Για αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Tribune, η πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρόκειται για μια συνολική αποτυχία των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως περιγράφονται στις συνθήκες.
«Κατά το άρθρο 3 των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρώπη έχει ως κύριο στόχο την «ευημερία των λαών και των κοινωνιών της» και το ευρώ είναι ένα μέσο για τον σκοπό αυτόν. Το να χρησιμοποιείται το ευρώ ως απειλή για τους λαούς είναι μια σοβαρή παραβίαση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, όπως περιγράφονται από τις συνθήκες» συνέχισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, τάχθηκε εναντίον, τονίζοντας πως η εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής και αρκετά πρόσφατη.
Αναφορικά με το δημόσιο χρέος, επανέλαβε πως «έχουμε ισχυρές ενδείξεις πως ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους είναι μη νόμιμο, παράνομο, ακόμα και απεχθές και αποδεικνύεται μη βιώσιμο στο πλαίσιο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί».
Τέλος, υποστήριξε πως το να τιμωρείται ο λαός για τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πιστωτών είναι μια απάνθρωπη συμπεριφορά και το να τιμωρείται η νέα ελληνική κυβέρνηση για τους ίδιους λόγους είναι μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης