Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Παρίσι: Η λιτότητα σκοτώνει

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Παρίσι: Η λιτότητα σκοτώνει
Περισσότερα από 18 συνδικάτα και 80 ενώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μετέχουν στο διήμερο συνέδριο κατά της λιτότητας που πραγματοποιείται στο Παρίσι
Ευρωπαϊκές και γαλλικές δυνάμεις κατά της λιτότητας συναντώνται στο ευρωπαϊκό συνέδριο για μια εναλλακτική πολιτική που άρχισε χθες Σάββατο στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Παρίσι.
Στο συνέδριο μετέχει και η πρόεδρος της Βουλής, η οποία τόνισε ότι «η λιτότητα σκοτώνει».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρέμβασή της εκτίμησε ότι είχαν επιζήμιες συνέπειες για τους Έλληνες οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η οποία άρχισε μετά την εφαρμογή της πολιτικής των μέτρων λιτότητας από την τρόικα, ενώ απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη και σύγκληση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αντίστασης για έξοδο από τη λιτότητα.
Προσωπικότητες του εναλλακτικού χώρου, περισσότερα από 18 συνδικάτα, 80 ενώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μετέχουν στο διήμερο συνέδριο με παρεμβάσεις, ανταλλαγές απόψεων και συζητήσεις για θέματα όπως η απασχόληση των νέων, η ελευθερία της έκφρασης, η υγεία, η υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική.
Στόχος είναι η οικοδόμηση μιας Ευρώπης δημοκρατικής, με σεβασμό στη βούληση των λαών και του γενικού συμφέροντος και το σύνθημα είναι «Συμμαχία κατά της Λιτότητας», δηλώνουν οι διοργανωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης