Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ρόλο θεματοφύλακα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε ρόλο θεματοφύλακα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο ρόλος του θεματοφύλακα είναι πρωτόγνωρος για τα εγχώρια πολιτικά ήθη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι στο επίκεντρο της καθημερινής ειδησεογραφίας διότι … γράφει στο γυαλί και την ίδια στιγμή δίνει ..τροφή στη δημιουργία σεναρίων.
Η… αγωνία όλων είναι πως θα τα βγάλει πέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ αρκετοί είναι αυτοί που διατυπώνουν εκτιμήσεις με περιεχόμενο πότε ο Σύριζα θα κάνει μια νέα επιλογή;
Η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει ανάγκη τη δική μου ή τη δική μας υποστήριξη μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της.
Η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει απλά ένα σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου στα πρώτα της βήματα δείχνει ότι θέλει να αναλάβει ρόλο θεματοφύλακα από τη θέση της ως προέδρου της Βουλής
Ο ρόλος του θεματοφύλακα νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρος για τα εγχώρια πολιτικά ήθη.
Η ελληνική πολιτική πραγματικότητα μας έχει συνηθίσει σε άλλες συμπεριφορές και κυρίως να εκδηλώνεται με σεβασμό στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που κάνει την επιλογή να τοποθετήσει κάποιον ή κάποια σε μία κρίσιμη κυβερνητική θέση και να σπεύδει να ικανοποιεί τα αιτήματα του κόμματος που την επέλεξε.
Αυτό που είδαμε όλοι μας πρόσφατα στα δελτία ειδήσεών των καναλιών ήταν η σκηνή με το διευθυντή της αστυνομίας που απαντούσε ψύχραιμα στην πρόεδρο της Βουλής.
Το περιεχόμενο της συνομιλίας είναι ήδη γνωστό αρά είμαστε υποχρεωμένοι ή προσδοκούμε να πάμε τη συζήτηση λίγο πιο πάνω.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας που πήρε τις αποφάσεις όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι από αυτόν ήταν να βάζουν κάθετα στο δρόμο τα λεωφορεία κλείνοντας την είσοδο της Βουλής.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να κατανοήσουν το αίτημα της προέδρου το οποίο διατυπώθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες Η παρουσία των λεωφορείων κάθετα στην είσοδο της Βουλής δεν τιμούν κανέναν και κυρίως τους επιχειρησιακούς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που δοκιμάζονται καθημερινά.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι απλά η πρόεδρος της Βουλής της κυβέρνησης του Σύριζα είναι η θεματοφύλακας της Ελληνικής Βουλής.
Το ρόλο αυτό πρέπει υπερασπιστεί η πρόεδρος για να επιτύχει στο έργο της.
Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε και προηγούμενους προέδρους σε άλλες πιο φυσιολογικές εποχές για τη χώρα που χρησιμοποίησαν το θεσμό για την ικανοποίηση της πελατείας τους προσλαμβάνοντας υπαλλήλους και στη συνέχεια έκλειναν το κύκλο τους κάνοντας …χατίρια στον πρωθυπουργό που τους επέλεγε και τους διόριζε.
Η πρόεδρος της Βουλής θα αναμετρηθεί με πολλά και κρίσιμα ζήτημα τους επόμενους μήνες αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσει είναι ότι δέχθηκε αυτοβούλως να αναλάβει το ρόλο του θεματοφύλακα τον οποίο πρέπει να τον υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

Πρώτη ενημέρωση: 07:03, Παρασκευή 29 Μαϊου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης