Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ): Λύση και διέξοδο το επόμενο 10ημερο – Οι διαφορές με τους δανειστές θα γεφυρωθούν

Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ): Λύση και διέξοδο το επόμενο 10ημερο – Οι διαφορές με τους δανειστές θα γεφυρωθούν
Δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για συμφωνία τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση ότι εντός του επόμενου δεκαήμερου θα υπάρξει λύση και διέξοδο στο ελληνικό ζήτημα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλάφας, υπογραμμίζοντας πως «οι υφιστάμενες διαφορές Αθήνας – δανειστών είναι δυνατό να γεφυρωθούν».
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Μπαλάφας τόνισε ότι «είναι δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για συμφωνία».
Όπως είπε, η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των εταίρων αλλά και να είναι στη γραμμή της λαϊκής εντολής που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές.
Αναφερόμενος στις υποχρεώσεις της χώρας τόνισε πως η κυβέρνηση βρήκε χρήματα από διάφορες πηγές και κατάφερε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
«Οι υφιστάμενες αυτή τη στιγμή είναι γεφυρώσιμες.
Από εμάς είναι δεδομένη η πολιτική βούληση-διάθεση να υπάρξει μια λύση, μια συμφωνία, απομένει να υπάρξει και αντίστοιχη πολιτική βούληση και από την πλευρά των δανειστών.
Τα μηνύματα αυτή τη στιγμή είναι αναμφισβήτητα θετικά θα έχουμε εντός του επόμενου δεκαημέρου μια λύση, μια διέξοδο» υποστήριξε ο κ.Μπαλάφας.
Ως προς το θέμα του ΦΠΑ ο κ.Μπαλάφας υποστήριξε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την τελική έκβαση, αν και τόνισε ότι η είσπραξη κάποιων περισσότερων φόρων δεν θα γίνει οριζόντια
«Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση είναι να καλύψει και την πλευρά των δεσμεύσεων μας προς τους έξω αλλά να καλύψει να καλύψει την εντολή  που έχει και τις προσδοκίες των πιο ταλαιπωρημένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ.Μπαλάφας.
«Όλη η κυβέρνηση, ο καθένας στο πόστο του πιστεύω ότι  δουλεύει με αυταπάρνηση και με σοβαρά αποτελέσματα.
Έχω πει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη φειδώ, δυστυχώς, η έκφραση αυτή και η προτροπή εξακολουθεί να ισχύει ακόμα» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης