Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας για την Ελλάδα η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ

Στρατούλης: Κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας για την Ελλάδα η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ
Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την θέση ότι η μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ θα είναι μια «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της Ελλάδας» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Στρατούλης υποστήριξε ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων».
«Στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία.
Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμείς, δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε» υποστήριξε ο κ.Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι «αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός».
Όπως είπε, εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
«Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία.
Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση της κας. Μπακογιάννη ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή, θα επιβληθούν έλεγχοι στις κινήσεις των κεφαλαίων εντός του Σαββατοκύριακου, έκανε λόγο για «καταστροφολογικά σενάρια».
Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών στο ασφαλιστικό, όχι η εξεύρεση νέων πόρων» τόνισε ο υπουργός αναφέροντας πως «το απόγευμα στο Brussels Group θα τεθούν στη διαπραγμάτευση κύριες και επικουρικές συντάξεις...
Δίνουμε σκληρή μάχη».
«Είμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα, που είναι το ΔΝΤ, και τη Χάρυβδη που είναι η Ευρωζωνη» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος τόνισε ότι θα έλθουν με ένα νόμο στη Βουλή η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και το «πάγωμα» της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης