Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρωμανιάς: Σημείο τριβής με τους δανειστές το συνταξιοδοτικό – Τι θα γίνει με τις συντάξεις

Ρωμανιάς: Σημείο τριβής με τους δανειστές το συνταξιοδοτικό – Τι θα γίνει με τις συντάξεις
Οι δανειστές επιμένουν στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, κάτι που θα σημάνει τον μηδενισμό των επικουρικών, σημείωσε ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Το συνταξιοδοτικό αποτελεί σημείο τριβής με τους δανειστές, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, ο οποίος επισήμανε ότι υπάρχει απόκλιση απόψεων σε αρκετά από τα ζητήματα του συνταξιοδοτικού συστήματος.
«Δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα του συνταξιοδοτικού με τους δανειστές», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι οι δανειστές επιμένουν στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, κάτι που όπως σημείωσε θα σημαίνει τον μηδενισμό των επικουρικών.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ζητείται από την κυβέρνηση να μην αλλάξουν δύο νόμοι του 2010, που προβλέπουν περικοπές των κύριων συντάξεων με αλλαγή του συστήματος υπολογισμού. «Εμείς τούς απαντάμε ότι το όφελος θα είναι μόνο 2 εκατ. ευρώ το 2015 και 3 εκατ. το 2016, αυτοί όμως απαντούν ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και θέλουν τη διατήρηση των νόμων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, θα δούμε πού θα καταλήξουμε».
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί και με το θέμα της άμεσης κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ζητά να θεσπιστεί μετά το 2025, ώστε να μην θίγουν κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δικαιώνει τους συνταξιούχους για τις περικοπές που υπέστησαν, ο κ. Ρωμανιάς διευκρίνισε ότι απόφαση αφορά 15 άτομα, καθώς αν προβλέπει αναδρομικότητα θα αφορά μόνο αυτούς.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «το κράτος δικαίου θα πρέπει να την εφαρμόσει σταδιακά για όλους», αλλά όχι να τούς δώσει αναδρομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης