Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παν. Μακεδονίας: Παραμονή στην Ευρωζώνη ακόμη και με νέο μνημόνιο προτιμά το 55,5% των Ελλήνων

Παν. Μακεδονίας: Παραμονή στην Ευρωζώνη ακόμη και με νέο μνημόνιο προτιμά το 55,5% των Ελλήνων
Το 35% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική επιλογή
Υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ακόμη και εάν απαιτούταν η υπογραφή ενός νέου μνημονίου τάσσεται το 55,5% των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το 55,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ακόμη και εάν απαιτούταν η υπογραφή ενός νέου μνημονίου.
Αντίθετα, το 35% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική επιλογή.
Παράλληλα, μεταξύ του ευρώ και της δραχμής, το 66,5% προτιμά το ευρώ και το 27% τη δραχμή.
Στην κλίμακα του 10, οι πολίτες βαθμολογούν με 3,8 την κυβέρνηση στον τομέα της καταπολέμησης της ανεργίας, με 3,3% στη μείωση της ακρίβειας, με 2,8% στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και με 4 στην κοινωνική ασφάλιση.
Παράλληλα, το 33% εκτιμά πως η κατάσταση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες θα βελτιωθεί, το 30% πως θα χειροτερεύσει, ενώ το 11% θεωρεί πως θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.
Το 26% θεωρεί πως θα παραμείνει στάσιμη.
Στο ερώτημα, εάν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο Αντ. Σαμαρά ποια θα ήταν η κατάσταση της οικονομίας, το 56,5% απάντησε χειρότερη, το 15,5% καλύτερη και το 21,5% η ίδια.
Σχετικά με το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων, το 51% τάσσεται υπέρ της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, μόλις το 25,5% της ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ, το 49,5% των περιφερειακών αεροδρομίων, μόλις το 32,5% της ΔΕΗ και το 52% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης