Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Να ερωτηθεί ο λαός, αν οι εταίροι επιμείνουν στο mail Χαρδούβελη - Συμφωνία αρχές Μαΐου

Φλαμπουράρης: Να ερωτηθεί ο λαός, αν οι εταίροι επιμείνουν στο mail Χαρδούβελη - Συμφωνία αρχές Μαΐου
Αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μέχρι τον Ιούνιο - Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, έως τις αρχές Μαΐου, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ωστόσο διεμήνυσε πως εάν οι εταίροι πιέσουν για την εφαρμογή του mail Χαρδούβελη, τότε θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός.
«Εάν βάλουν οι εταίροι τα σημεία του mail Χαρδούβελη είναι δυνατόν να πάμε σε συμφωνία χωρίς να πάμε στον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο κ. Φλαμπουράρης, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα, γιατί θα υπάρξει συμφωνία.
Μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε να έλθουν στο επίπεδο της εμπορικής αξίας τους, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η η κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει την ακίνητη περιουσία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ούτε την πρώτη κατοικία.
Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η καταβολή της 13ης σύνταξης ως το τέλος του 2015.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με μόλις τριών μηνών άσκηση της εξουσίας, δέχεται πρωτοφανή επίθεση και παρόλα αυτά υλοποιεί ως ένα βαθμό το πρόγραμμα της, γεγονός που, δεδομένων των συνθηκών όπως υπογράμμισε, το χαρακτήρισε «άθλο».
Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι έχει όλες τις αρμοδιότητες επί της οικονομίας, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί λύση και όχι ρήξη, εκτιμώντας πως στις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρξει συμφωνία.
Πάντως, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως τα όποια ενδεχόμενα μέτρα δεν πρέπει να εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση.
«Είμαστε η μόνη χώρα που εννέα μήνες δεν έχει ροή χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης και κατηγόρησε τους δανειστές ότι επιτίθενται στην κυβέρνηση, για την οποία παραδέχτηκε πως υπερεκτίμησε τη δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ο κ. Φλαμπουράρης τη χαρακτήρισε επιτυχία, επισημαίνοντας ότι «κερδίσαμε το μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα που σημαίνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
«Από τη συμφωνία της 20/2 τελειώσαμε με την 5η αξιολόγηση. Εάν έχουν επαναφέρει διάφορα πράγματα δεν είναι δικό μας θέμα», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως στο δίλημμα μισθοί και συντάξεις ή αποπληρωμή του ΔΝΤ, η επιλογή είναι μισθοί και συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης