Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σταθάκης: Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε συμφωνία – Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές

Γ. Σταθάκης: Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε συμφωνία – Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές
Δεν θα υπάρξουν μέτρα που επιτείνουν την ύφεση, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «έχει γίνει η βασική προεργασία και σε τεχνικό επίπεδο και φυσικά διαφαίνεται ότι μετά βεβαιότητας, υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για να προχωρήσουμε».
Ερωτηθείς αν και σε ποιο βαθμό θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα η συμφωνία με τους εταίρους, επισήμανε ότι «ο χαρακτήρας της συμφωνίας διατηρεί τη βασική αρχή –τουλάχιστον της δικής μας κυβέρνησης- ότι η βασικότερη κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρξουν μέτρα που επιτείνουν την ύφεση».
Αυτή η γραμμή είναι πάνω σε μια στέρεα βάση, πάνω στην οποία συμφωνούμε, σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σε μια σειρά από θέματα που έχουν αυτό τον χαρακτήρα, αλλά αυτά δεν θα περιληφθούν στη μεταβατική απόφαση που θα ληφθεί άμεσα.
Κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη» και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή –και στον βαθμό βεβαίως που θα υπάρξει συμφωνία- η δυναμική της οικονομίας από μόνη της, πέρα από τις παρεμβάσεις και στρατηγική του υπουργείου, είναι θετική, δηλαδή υπάρχει δυναμική στην ελληνική οικονομία, υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο προφανώς στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και εφόσον όλες οι συμφωνίες πάνε καλά, νομίζω ότι θα ξεδιπλωθεί».
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το β' εξάμηνο του 2015 μπορεί να είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό εξάμηνο από τη σκοπιά της ανάπτυξης και των ιδιωτικών επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι «η στρατηγική της δικής μας κυβέρνησης για το θέμα της ανάπτυξης έχει ένα ισχυρό σχεδιάγραμμα αυτή τη στιγμή, το οποίο αποτυπώνεται στα τρία βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα ΕΣΠΑ και ένας νέος αναπτυξιακός νόμος που ελπίζουμε να τον έχουμε μέχρι τον Ιούνιο».
Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις σημείωσε ότι «οι τρέχουσες ιδιωτικοποιήσεις προχωράνε στην επαναδιαπραγμάτευση για να βελτιώσουμε τους όρους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτές περιλαμβάνονται λιμάνια και αεροδρόμια».
Ειδικά για το Ελληνικό, επισήμανε ότι «είναι στις παλιές ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες έχουν κλείσει τον κύκλο τους» και συμπλήρωσε ότι ο διαγωνισμός έχει προβλήματα από τη φύση του και αυτό θα πρέπει να ενταχθεί σε μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση, γιατί νομίζω ότι δεν προχωράει έτσι όπως έχει γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης