Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Δεν ζητάω εκλογές, αλλά συμφωνία - Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να αναδείξει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστή του πολιτεύματος

Σαμαράς: Δεν ζητάω εκλογές, αλλά συμφωνία - Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να αναδείξει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστή του πολιτεύματος
Ναι στη μείωση επικουρικών συντάξεων για βιώσιμα ασφαλιστικά ταμεία - Πριν τον Στ. Δήμα είχα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φ. Κουβέλη, αλλά εκείνος δεν δέχθηκε - Η μεγαλύτερη επικοινωνιακή μας ήττα ήταν ο ΕΝΦΙΑ
(upd24)Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την ευθέως πως δίνει την εικόνα μιας Ελλάδας που συνορεύει με τη χρεοκοπία.
Η δημόσια ομολογία πως υπάρχει θέμα πληρωμής μισθών και συντάξεων αποτελεί αρνητική εξέλιξη, διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην εκπομπή Online του Mega.
Η Ελλάδα συνορεύει με τη χρεοκοπία, επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, για να προειδοποιήσει πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο.
Αποτιμώντας τις μέχρι στιγμής δράσεις της νέας κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε κατορθώματά της την εσωτερική στάση πληρωμών και τη διπλωματική απομόνωση.
Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για Grexit, ανέφερε στη συνέχεια, για να τονίσει πως επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας κανένας δεν είχε το άγχος εάν θα συμβεί Grexit και θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις.
Τα ρίσκα κάθε μέρα μεγαλώνουν, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ για να προειδοποιήσει πως εάν η χώρα δεν πληρώσει το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, τότε το Grexit θα επιστρέψει.
Πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας πως η κυβέρνηση ή θα συγκρουστεί με τους δανειστές ή θα συγκρουστεί με τον εαυτό της.
Όπως τόνισε, στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς, πρέπει να γίνει μείωση των επικουρικών συντάξεων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή στην πρωθυπουργική του θητεία ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του τσακώθηλαν με την τρόικα για να μην υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Η ΝΔ είχε δεχθεί μόνο την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και τη μείωση των επικουρικών, συμπλήρωσε.
Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή εκλογές τότε επί της ουσίας θα ζητά τη νομιμοποίηση της δραχμής, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ για να διαμηνύσει πως ο ίδιος δεν επιθυμεί εκλογές για τη χώρα.
"Δεν ζητάω εκλογές", σημείωσε, για να επαναλάβει πως κανείς δεν έχει δώσει την εντολή στην κυβέρνηση να γυρίσει την Ελλάδα στη δραχμή.
Η κυβέρνηση προβαίνει σε αντιφατικές και προκλητικές δηλώσεις, παρατήρησε.
Η κυβέρνηση εάν προβεί σε δημοψήφισμα, σημαίνει πως θα έχει υποκύψει στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως εάν η κυβέρνηση ζητήσει εκλογές, τότε επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.
Οι εκλογές θα επισπεύσουν την καταστροφή της Ελλάδας, προειδοποίησε, διαμηνύοντας πως ο ίδιος δεν θέλει η χώρα να οδηγηθεί στα βράχια.
Όπως υποστήριξε επίσης ο κ. Σαμαράς, εάν η κυβέρνηση αλλάξει την πολιτική της, τότε θα μπορέσει να δώσει μία άλλη προοπτική για τον τόπο.
Υπάρχει ακόμη η προοπτική ελέγχου της ζημιάς, εάν υπάρξει συμφωνία και επιστροφή στη βεβαιότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει πως η συμφωνία θα αλλάξει την ψυχολογία στην αγορά.
Η Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση αλλάξει την πολιτική της, σε 1,5 χρόνο θα έχει βγει από την κρίση, κατέστησε σαφές ο κ. Σαμαράς, για να τονίσει πως είναι μονόδρομος το νέο μνημόνιο τον Ιούνιο.
Εμείς θα βγαίναμε από το μνημόνιο και αυτή τη στιγμή οδηγούμαστε σε ένα νέο μνημόνιο, σημείωσε.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την ασφυξία και την αβεβαιότητα ως τα πιο υφεσιακά μέτρα.
Κληθείς να απαντήσει σε όλους όσους τον κατηγορούν για τους δυσβάσταχτους φόρους που επιβλήθηκαν στους πολίτες, επί της διακυβέρνησής του, ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ο ΕΝΦΙΑ ήταν η μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Είμαι ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρων, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς για να παραδεχθεί πως έκανε επικοινωνιακά λάθη, αφού δεν εξήγησε πως οι φόροι ήταν προσωρινοί.
Σε άλλο μέρος της τηλεοπτικής συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που ψήφισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής.
"Για τη σωτηρία της πατρίδας θα συμμετείχα σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", σημείωσε επίσης.
Κληθείς να περιγράψει το παρασκήνιο των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Α. Σαμαράς αποκάλυψε πως πριν τον Στ. Δήμα είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φ. Κουβέλη, αλλά εκείνος δεν δέχθηκε.
Η άρνηση του Φ. Κουβέλη έγινε μία μέρα πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα, γνωστοποίησε στη συνέχεια, για να τονίσει πως εάν ο Φ. Κουβέλης είχε αποδεχθεί την πρόταση, σήμερα η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε την ευαισθησία, αλλά πρώτα έπρεπε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, υπεραμυνόμενος των προσπαθειών της κυβέρνησής του, παραδέχθηκε ωστόσο, στη συνέχεια, πως η λιτότητα επηρέασε τους πάντες.
Το πιο σημαντικό που κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, σημείωσε επίσης ο κ. Σαμαράς, για να χαρακτηρίσει ταυτόχρονα επαναστατικό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τις τριγωνικές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου για την ενεργειακή πολιτική.
Παραλάβαμε μία χώρα στην εντατική και βγήκαμε στις αγορές, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να τονίσει πως "πιστεύουμε στην ιδιωτική και ελεύθερη οικονομία".
Η σημερινή κυβέρνηση τραβάει ό,τι τραβήξαμε και εμείς, σημείωσε επίσης.
Βάλλοντας εκ νέου κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως "η κυβέρνηση αρνήθηκε τα 7,2 δισ. ευρώ και υπέγραψε πως θα λάβει τα χρήματα μετά τη διαπραγμάτευση.
Είτε είναι αλαζόνες, είτε άσχετοι...".
Δεν γνωρίζω που βρίσκεται η διαπραγμάτευση, γιατί κανείς δεν ξέρει, δεν δίστασε να τονίσει.
Το καινούριο πάθος των Ελλήνων πρέπει να είναι η έρευνα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, συνέστησε, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς.
Βρήκαμε τεράστια χρέη, αλλά μειώσαμε τις σπατάλες, υπογράμμισε επίσης.
Σήμερα έχουμε την πολιτική της απραξίας, δεν δίστασε να τονίσει ο κ. Σαμαράς.
Κληθείς να σχολιάσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών των φορέων του δημοσίου στην ΤτΕ, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για αναγκαστικό δανεισμό απελπισίας.
Πρέπει ο πρωθυπουργός να δει τους δημάρχους, διεμήνυσε επίσης.
Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά πως το κόμμα θα κάνει συνέδριο, όταν έρθει ώρα.
Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στον Τσίπρα είναι ο διχασμός της ΝΔ, διεμήνυσε ο Α. Σαμαράς, για να προσθέσει πως "στη ΝΔ είμαστε όλοι ενωμένοι".
Κανείς δεν έχει θέσει ζήτημα ηγεσίας στη ΝΔ, τόνισε στη συνέχεια, για να συμπληρώσει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναζητήσει μόνη της τα αίτια της ήττας.
Το συνέδριο θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, επανέλαβε, για να προειδοποιήσει πως ένα συνέδριο της ΝΔ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας.
Εάν έφευγα από τη ΝΔ θα φυγομαχούσα, διεμήνυσε, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως η εσωστρέφεια στη ΝΔ δεν είναι με το συμφέρον της Ελλάδας.
Πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τα χρήματα, επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα τόνισε πως η ανάπτυξη είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την αλλαγή φορολογικής πολιτικής στη χώρα.
Αν βγαίναμε στις αγορές θα είχαμε πιστοληπτική γραμμή, ανέφερε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής συνέντευξής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Περίμενα περισσότερη βοήθεια από τους εταίρους, δεν δίστασε να καταγγείλλει επίσης, ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επί της δικής του πρωθυπουργίας.
"Οι πιστωτές μεγάλωναν το δημοσιονομικό κενό και σήκωναν συνέχεια τη μπάρα", αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς, για να τονίσει μάλιστα πως "το ΔΝΤ δεν ήθελε να συμφωνήσουμε".
Ανέμενα περισσότερη βοήθεια από τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε, για να επαναλάβει πως "αισθάνθηκα πως οι Ευρωπαίοι και ιδιαιτέρως το ΔΝΤ δεν ήθελαν να κλείσουν την αξιολόγηση".
Το email Χαρδούβελη δεν είχε ούτε ένα μέτρο επιβαρυντικό για την οικονομία, εξήγησε ο Α. Σαμαράς.
Έχω και συναισθηματική και ιδεολογική σχέση με το στρατό, σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Η ΝΔ δεν έχει χρεοκοπήσει, ούτε της έχει έλθει εξώδικο για κατάσχεση, σημείωσε ο πρόεδρός της, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο.
Κληθείς να τοποθετηθεί στο θέμα που αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κοντεύει να αναδείξει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστή του πολιτεύματος.
Ο Μπαλτάκος βρέθηκε εκτός της κυβερνητικής και κομματικής γραμμής, τόνισε, για να επισημάνει πως ο Μπαλτάκος τα έκανε όλα αυθαιρέτως.
"Και αδερφός μου να ήταν ο Μπαλτάκος θα τον έδιωχνα", τόνισε μάλιστα.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, ώρα 23:45)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης