Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Σύντομα και με οριστικό τρόπο θα υπάρξει λύση για την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Σύντομα και με οριστικό τρόπο θα υπάρξει λύση για την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα
Την αισιοδοξία του ότι σύντομα, «χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες» και «κατά τρόπο οριστικό» θα υπάρξει διευθέτηση όσον αφορά την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα.
«Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη.  
Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό.
Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό.
Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη.  
Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον κ.Φέσσα ως εκπρόσωπο των βιομηχάνων «όσο μπορείτε να ασκήσετε τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι έχετε και τεχνογνωσία  και τους ανθρώπους προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη» ενώ του συνέστησε να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στο έργο του ΙΟΒΕ.
Από την πλευρά του ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «έχουμε προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυστούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία».
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επέμεινε πολύ στο θέμα της άρσης των αβεβαιοτήτων στην οικονομία «που έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων» ζητώντας να υπάρξει επίλυση το συντομότερον δυνατόν με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης