Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βέλγιο: Κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής «απειθαρχίας» στις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης

Βέλγιο: Κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής «απειθαρχίας» στις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης
«Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης ως απόρροια της ελληνικής χρεοκοπίας είναι μικρότερος από τον κίνδυνο μετάδοσης της απειθαρχίας»
Σκληρή στάση εναντίον της Ελλάδας τηρεί το Βέλγιο, το οποίο καλεί την Ευρωζώνη να διατηρήσει την πίεση εναντίον της Αθήνας, καθώς μία αλλαγή στρατηγικής θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι μία ελληνική χρεοκοπία.
Ειδικότερα, ο Johan Van Overtveldt, υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, υπογραμμίζει πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία λύση», η οποία αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για την ελληνική οικονομία.
«Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει και να συρρικνώσει το δημόσιο τομέα ως αντάλλαγμα για τη λήψη περαιτέρω βοήθειας» σημειώνει χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας την επιλογή της «χαλάρωσης των όρων του προγράμματος βοήθειας».
«Δεν μπορούμε να δώσουμε στην Ελλάδα ό,τι ζητάει, επειδή κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την πειθαρχία των μελών της Ευρωζώνης» τονίζει ο Johan Van Overtveldt.
«Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης ως απόρροια της ελληνικής χρεοκοπίας είναι μικρότερος από τον κίνδυνο μετάδοσης της απειθαρχίας» συμπληρώνει.
«Όλες οι άλλες χώρες θα θελήσουν να κάνουν ό,τι έκανε η Ελλάδα» κατέληξε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης