Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαβεβαιώσεις Πανούση ότι εντός της ημέρας θα λήξει η κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβεβαιώσεις Πανούση ότι εντός της ημέρας θα λήξει η κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δεν πρόκειται για μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές τόνισε ο κ.Πανούσης
Διαβεβαιώσεις ότι εντός της ημέρας θα λάβει τέλος η κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Πανούσης υποστήριξε πως δεν πρόκειται για μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές και πως δεν θα τους γίνει η «χάρη» να ηρωοποιηθούν με μια σύγκρουση με τα ΜΑΤ.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων και των αντιεξουσιαστών, ο κ. Πανούσης απάντησε πως «δεν υπάρχει σύγκρουση με πρόσωπα», αλλά διαφωνία με ιδέες και απόψεις.
Παράλληλα, τόνισε πως η στάση της κυβέρνησης δεν στέλνει μήνυμα αδυναμίας και ανοχής.
Ο Γ. Πανούσης άφησε να εννοηθεί πως μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου η στάση της ΕΛΑΣ άλλαξε και γι' αυτό δημιουργήθηκε ο κλοιός έξω από την Πρυτανεία και τέθηκαν σε επιφυλακή διμοιρίες σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν είναι αποκομμένος και ότι μιλά καθημερινά με τον πρωθυπουργό.
Ο κ.Πανούσης επέρριψε ευθύνες και στις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων καθώς, όπως είπε, δεν τολμούν να ανοίξουν κλειστές πόρτες αποθηκών οι οποίες καταγγέλλεται ότι λειτουργούν ως χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών για τους εκάστοτε καταληψίες.
«Αν κάθε πρύτανης υποχωρεί, φοβούμενος την κατάληψη, δεν μπορούμε να βάλουμε την αστυνομία έξω από κάθε γραφείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πανούσης, ο οποίος υποστήριξε πως Δημοκρατία σημαίνει ισοπολιτεία και όχι συγκάλυψη της οποιασδήποτε μορφής βίας και υπογράμμισε πως η παραίτηση για εκείνον θα ήταν η εύκολη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης