Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαπαβίτσας: Πλησιάζει η ώρα της επιλογής - Είτε θα κάνουμε ό,τι υπαγορεύουν οι δανειστές είτε θα πάμε σε ρήξη

Λαπαβίτσας: Πλησιάζει η ώρα της επιλογής - Είτε θα κάνουμε ό,τι υπαγορεύουν οι δανειστές είτε θα πάμε σε ρήξη
Δεν είναι έντιμα αυτά που προτείνουν οι δανειστές, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Πλησιάζει η ώρα της επιλογής για την Ελλάδα, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζοντας ότι είτε θα γίνει αυτό που υπαγορεύουν οι δανειστές είτε θα πάμε σε ρήξη.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Λαπαβίτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει, καθώς δεν υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να γίνουν τα πράγματα.
Είτε θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές, σημείωσε, «γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις (δημοσιονομικά, εργασιακά κ.ά.) που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης».
Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί κάτι μαγικό δεν γίνεται».
Αναφερόμενος στο θέμα της ρήξης σημείωσε ότι αυτό «το έχουν θέσει και υπουργοί της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» και συμπλήρωσε ότι «θα έχει να κάνει με τον τρόπο παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Θα πρέπει να δημιουργήσεις νέες πηγές ρευστότητας».
Όσον αφορά τα σενάρια περί διπλής κυκλοφορίας εναλλακτικού νομίσματος ανέφερε ότι «από ό,τι διαβάζω -δεν είναι δική μου πρόταση- αλλά μιλάμε για παράπλευρες μορφές ρευστότητας.
Αν αναγκαστούμε από τους δανειστές να πάμε εκεί -γιατί προς τα εκεί πάμε- δεν είναι εύκολο, πλησιάζει η ώρα της επιλογής», τόνισε.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να υποκύψουμε στους δανειστές τη στιγμή αυτή», καθώς «αν συνεχίσουμε στο πρόγραμμα των δανειστών θα έχουμε τελειώσει», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Να με πείσει κανείς ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης