Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης στο Sputnik: Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ισότητα – Συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως αποικία

Λαφαζάνης στο Sputnik: Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ισότητα – Συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως αποικία
«Έχει ανοίξει μία νέα σελίδα για τις ελληνορωσικές σχέσεις»
«Η Ευρώπη πρέπει να απαρτίζεται από ισότιμα μέλη, πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής για το καλό όλων των πολιτών, για το καλό της ευρωπαϊκής εξέλιξης, για το μελλοντικό καλό», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sputnik.
«Η ηγεμονία των ΗΠΑ ή η κυριαρχία της Γερμανίας δεν είναι χρειάζονται στην Ευρώπη», σχολίασε δηκτικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν υφίσταται η έννοια της ισότητας «με την Ελλάδα να αντιμετωπίζεται από τους εταίρους ως μια νέου τύπου αποικία», κάτι που χαρακτήρισε «απολύτως ανεπίτρεπτο».
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «αξίζει μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά», καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη χώρα, η οποία χρειάζεται την υποστήριξη ώστε να βάλει ένα τέλος στην κρίση, αλλά δεν χρειάζεται «πιέσεις για την άσκηση μέτρων λιτότητας, μέτρων που οδηγούν στην οικονομική ύφεση και προκαλούν εφιάλτες στους πολίτες της χώρας».
Στον απόηχο της επίσκεψης της ελληνική αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος μετείχε στην αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.
«Η επίσκεψη στην Μόσχα και οι συναντήσεις που έγιναν άνοιξαν μια νέα σελίδα στην ιστορία των διμερών σχέσεων, ένα νέο κεφάλαιο, με στόχο την προώθηση των οικονομικών και πολιτικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας, που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής μας και, τολμώ να πω, της Ευρώπης», σχολίασε, αναλυτικότερα, ο υπουργός.
Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά επιπλέον ότι η Ελλάδα και η Ρωσία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για την επίτευξη
της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη «χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου» όπου η Ρωσία θα πάρει τη θέση που της αξίζει.
«Και φυσικά», πρόσθεσε «ότι η Ελλάδα με τη σχέση που αναπτύσσει με τη Ρωσία αυξάνει το διεθνή της ρόλο και αποκτά μια καλύτερη θέση προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σημερινή φοβερή κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης