Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίοι παράλληλοι της χώρας και του Σύριζα - Ένας από τους δύο βρέθηκε σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή…

Βίοι παράλληλοι της χώρας και του Σύριζα - Ένας από τους δύο βρέθηκε σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή…
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα θα πληρώσουν τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων 
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο τρένο της εξουσίας όταν ο προηγούμενος κυβερνητικός …συρμός, σταμάτησε σε λάθος στάση, εννοούμε την Προεδρική Εκλογή.
Δεν είναι η στιγμή να πούμε τι κέρδισε ο ελληνικό λαός αλλά τι είναι διατεθειμένος να χάσει.
Τι θεωρεί πιο πολύτιμο: Το μέλλον της χώρας ή τους μισθούς του.
Η χώρα κινείται προς το σημείο της πρόσκρουσης.
Το πρώτο χτύπημα αναμένεται στις 24 Απριλίου. Πρόκειται για μία ακόμη κρίσιμη ημέρα στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η κυβέρνηση του Σύριζα όμως είχε διαμορφώσει πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας σε καθεστώς οικονομικού παραδείσου ενώ οι τρέχουσες συνθήκες που βιώνει η χώρα , δείχνουν ότι είμαστε στον προθάλαμο της κολάσεως.
Ωστόσο ο Σύριζα είναι ακόμη η χρυσή ευκαιρία για την κοινωνία που αδικείται για την κοινωνία που πονάει, για την κοινωνία που ελπίζει, για την κοινωνία που ονειρεύεται ;
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα θα πληρώσουν τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και είναι πιθανό να χρεωθεί μία οδυνηρή ήττα της χώρας που θα φθάνει στα επίπεδα της καταστροφής της Σμύρνης του 1992.
Στελέχη της κυβέρνησης δίνουν κλίμα αισιοδοξίας αναφορικά με την επικείμενη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Αν επιτευχθεί , που είναι ευχή όλων , θα είναι δύσκολο να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων. Οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης ή μία μικρή ομάδα θα εναντιωθεί στην επικείμενη συμφωνία.
Οι επόμενες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η συμφωνία να έχει την στήριξη άλλων κομμάτων της Βουλής δηλαδή από εκείνα τα κόμματα που άκουσαν τα εξ’ αμάξης από τον ίδιο τον Σύριζα, για όσα έκαναν για να φέρουν τη χώρα σε αυτό το σημείο.
Η επόμενη λύση για το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Οι πολίτες όμως δεν μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα, Οι κάλπες δεν θα φέρουν λύσεις αν όμως η κυβέρνηση καταλήξει σε αυτή την επιλογή θα δώσει μία μάχη που θα είναι εξολοκλήρου χαμένη. Τι απομένει λοιπόν στο Σύριζα αρχικά να κρατήσει αρχικά τη χώρα όρθια και δεύτερον να διατηρήσει την πολιτική του φυσιογνωμία και την αριστερή του προοπτική. Μπορεί να γίνουν όλα αυτά από δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Ο έντιμος συμβιβασμός είναι προ των πυλών για τον Σύριζα.
Η χώρα δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διαμορφώσει ευκαιρίες για τον Σύριζα ως κυβερνητική δύναμη η οποία στην παρούσα στιγμή έχει εθνικό καθήκον να διατηρήσει όρθια την Ελλάδα .
Άλλωστε η Ελλάδα έφθασε στο σημείο χρεοκοπίας διότι σπατάλησε πόρους αλόγιστα και χωρίς κανένα σεβασμό για τις επόμενες γενναίες με την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης