Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: «Ναι» στην ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία, «όχι» στη ρήξη με Ε.Ε.

Ποτάμι: «Ναι» στην ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία, «όχι» στη ρήξη με Ε.Ε.
Η Ελλάδα πρέπει να ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, είναι θετική, τονίζεται
Θετική κρίνει την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία το Ποτάμι, το οποίο υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι δεσμοί με τη Ρωσία, όχι όμως να υπάρξει ρήξη στις σχέσεις με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως σημειώνεται, η Ελλάδα πρέπει να ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, είναι θετική.
Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών αλλά και επίτευξης συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα και προσθέτει ότι «η εξωτερική πολιτική οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Να ασκείται στη βάση μακροπρόθεσμων στόχων και όχι μέσω σπασμωδικών κι ευκαιριακών κινήσεων» σημειώνει.
Ο πρωθυπουργός, επισημαίνεται, «πρέπει να γνωρίζει ότι η πολιτική λύση που επιδιώκει με την Ευρώπη προϋποθέτει μια σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης.
Και η εμπιστοσύνη δε χτίζεται με συμπεριφορές “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”.
Ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία λοιπόν, αλλά όχι ρήξη στις σχέσεις με τους εταίρους μας στην Ε.Ε.».
«Μια Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και εκτός ΕΕ, αποδυναμωμένη και απομονωμένη, θα είναι έρμαιο στις στρατηγικές επιδιώξεις εκείνων που επιδιώκουν να αυξήσουν τις δικές τους ζώνες επιρροής», προειδοποιεί και συμπληρώνει ότι «αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη διεθνή θέση μας και να ασκούμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με ειδικό βάρος, οφείλουμε να μείνουμε στο κέντρο της ΕΕ.
Έτσι θα μπορούμε να έχουμε και ενεργότερο ρόλο ως “γέφυρα” με χώρες εκτός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης