Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκλητικός ο Mersch (ΕΚΤ): Αναμενόμενη η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας... λόγω ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Προκλητικός ο Mersch (ΕΚΤ): Αναμενόμενη η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας... λόγω ΣΥΡΙΖΑ
«Η επιλογή των capital controls δεν θα έπρεπε να διακινείται με τόσο εύκολο τρόπο»
Με αιχμηρά λόγια εναντίον της νέας ελληνικής κυβέρνησης καταφέρθηκε ο Yves Mersch, επιβεβαιώνοντας τις δυσμενείς σχέσεις μεταξύ Αθήνας και ΕΚΤ.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στο Λουξεμβούργου, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ υπογράμμισε πως η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας ήταν αναμενόμενη, δεδομένης της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
«Η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας δεν μας εξέπληξε, δεδομένης της νέας κυβέρνησης της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά, διαγράφοντας πλήρως από τη μνήμη του τις εγγυήσεις του M. Draghi περί ανεξαρτησίας της ΕΚΤ.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων, διέτεινε πως «η επιλογή των capital controls δεν θα έπρεπε να διακινείται με τόσο εύκολο τρόπο».
Αναφορικά με την Ευρωζώνη, εξήρε τις ευεργετικές επιπτώσεις της ποσοτικής χαλάρωσης, υπογραμμίζοντας πως το QE έχει επιδράσει θετικά στο δανεισμό των κρατών.
Μάλιστα, προανήγγειλε αλλαγές στο μηνιαίως ύψος αγοράς κρατικών ομολόγων, σε περίπτωση που ο πληθωρισμός υπερβεί τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης