Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue: Στο 78% η δημοτικότητα του Τσίπρα - Το 63% εγκρίνει τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση

Public Issue: Στο 78% η δημοτικότητα του Τσίπρα - Το 63% εγκρίνει τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας για το 62% των πολιτών
Τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εγκρίνει το 63% των πολιτών, το 55% θεωρούν ότι η καλύτερη κυβέρνηση για την Ελλάδα είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και ο πλέον κατάλληλος για πρωθυπουργός.
Αυτά προκύπτουν από το "Πολιτικό Βαρόμετρο" Απριλίου της Public Issue και του Γιάννη Μαυρή, που δημοσιεύει η "Αυγή" της Κυριακής.
Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα της Public Issue που διεξήχθη σε δείγμα 1.004 ατόμων από τις 26 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου και όπως αναφέρεται, την Τρίτη θα δημοσιευθεί στην "Αυγή" το δεύτερο μέρος της, το οποίο μεταξύ άλλων, θα αφορά την εκτίμηση των πολιτών για τις γερμανικές οφειλές.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Public Issue, το 63% των πολιτών εγκρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ποσοστό 28% δεν εγκρίνει, ενώ το 3% δηλώνει "ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει" και το 6% δεν έχει γνώμη.
Πάντως, σημειώνεται ότι το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα (από το 58% στο 63%).
Ωστόσο, οι γνώμες είναι μοιρασμένες, καθώς το  39% εκτιμά ότι κερδισμένοι είναι οι δανειστές, 22% και οι δύο πλευρές, 21% καμία πλευρά, ενώ το 14% θεωρεί ότι κερδίζει η Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αλ. Τσίπρας με 62% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς σε απόσταση 42 μονάδων (έχει 20%).
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έχει 78% δημοτικότητα και ακολουθούν: ο Πάνος Καμμένος με 46% (μείωση 5 μονάδες), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 45% (μείωση 2 μονάδες), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35% (5 μονάδες μείωση μέσα σε ένα μήνα), ο Αντώνης Σαμαράς είναι αμετάβλητος στο 28%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποχώρησε και από το 21% του Μαρτίου στο 19%, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει 9%.
Περαιτέρω, υψηλή παραμένει και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που είναι ο κύριος διαπραγματευτής μκαι μάλιστα, το 55% τον στηρίζει, ενώ το 43% δεν του έχει εμπιστοσύνη.
Επιπλέον, θετικά αποτιμά το 51% των πολιτών τη συνάντηση Merkel - Τσίπρα, ,ενώ το 36% εκτιμά πως δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική και το 8% να την θεωρεί αρνητική.
Θετική γνώμη για τη συνάντηση έχει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (44%).
Ακόμη, στο 82% έχει ανέβει το ποσοστό όσων δηλώνουν εθνικά υπερήφανοι.
Τέλος, το 55% των πολιτών θεωρούν ότι η καλύτερη κυβέρνηση για την Ελλάδα είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες , το 16% της Ν.Δ., ενώ το 25% απαντά "καμία από τις δύο".
Για το 32% των πολιτών το κράτος δουλεύει καλύτερα σε σχέση με 5 χρόνια πριν, το 38% λέει ότι δουλεύει το ίδιο και το 26% ότι δουλεύει χειρότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης