Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καθησυχαστικό το ΔΝΤ: Φυσιολογικές οι αποχωρήσεις ορισμένων στελεχών από την Αθήνα

Καθησυχαστικό το ΔΝΤ: Φυσιολογικές οι αποχωρήσεις ορισμένων στελεχών από την Αθήνα
"Οι τεχνικές διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά"
Καθησυχαστικό εμφανίζεται το ΔΝΤ, στον απόηχο του δημοσιεύματος του Spiegel περί αποχώρησης των τεχνικών κλιμακίων από την Αθήνα.
Ειδικότερα, διαψεύδοντας το γερμανικό δημοσίευμα, το ΔΝΤ κάνει λόγο για «φυσιολογικές εναλλαγές των προσώπων», ενώ καθιστά σαφές που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κανονικά.
Όπως εξηγεί, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες και συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές.
«Ορισμένα μέλη της ομάδας επιστρέψουν στη βάση τους, ως μέρος μίας φυσιολογικής εναλλαγής» συμπληρώνει η ανακοίνωση.
«Οι τεχνικές διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά τόσο από τις πρωτεύουσες όσο και μέσω των τεχνικών κλιμακίων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ
Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ.
Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills).
Σχετικά με την αναφορά στην 9η Απριλίου, το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters.
Όσο για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, θυμίζουμε ότι υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες.

Το δημοσίευμα του Spiegel
«Προσωρινή άδεια» δίνει το ΔΝΤ στους απεσταλμένους στην Αθήνα, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα πριν την παρέλευση και του Πάσχα των Ορθοδόξων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το ΔΝΤ επί της ουσίας αποδέχεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας.
Γι' αυτό το λόγο δίνει... άδεια στους εκπροσώπους του στην Αθήνα.
Οι εκπρόσωποι πιθανόν να κληθούν επειγόντως εντός του Απριλίου, με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας να αυξάνονται.
Το Spiegel κάνει λόγο και για ένταση κατά την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, την περασμένη Τετάρτη, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ σχολίασε, εν είδει διαμαρτυρίας, ότι από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και έπειτα, ήτοι από όταν ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, υπήρξαν μόλις τέσσερις ημέρες λογικών διαπραγματεύσεων.
Η απάντηση φαίνεται ότι ήρθε δια στόματος, Νίκου Θεοχαράκη, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, να υπογραμμίζει ότι δεδομένου ότι οι υπάλληλοι της τρόικα είναι εντελώς ανίκανοι το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης