Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ΕΕ η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ΕΕ η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού
Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πρ.Παυλόπουλου στην Κύπρο
Την θέση ότι η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ΕΕ διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος περιόδευσε - συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γεωρκάτζη - σε οδούς της παλιάς πόλης και έφτασε στη νεκρή ζώνη, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα που οδηγεί στο κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας, εξέφρασε την ευχή, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κύπρο, να έχει εφαρμοστεί το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βλέποντας την εγκατάλειψη στη νεκρή ζώνη, όπου άλλοτε ήταν μια ανθηρή περιοχή του κέντρου της Λευκωσίας, εξέφρασε θλίψη γιατί, χώρος της ΕΕ τελεί υπό στρατιωτική κατοχή.
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας και οι Έλληνες της Κύπρου, θα αγωνιστούμε σε ένα αραγές μέτωπο» υποστήριξε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης