Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Επιδιώκουμε θετική συμφωνία – Έχουμε στείλει 17 κοστολογημένες προτάσεις

Στρατούλης: Επιδιώκουμε θετική συμφωνία – Έχουμε στείλει 17 κοστολογημένες προτάσεις
Δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για το ασφαλιστικό, μέτρα για τη μείωση των συντάξεων τόνισε ο κ.Στρατούλης
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μια θετική συμφωνία με τους εταίρους, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακά μέτρα και δεν θα συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης.
«Δεν  μπορεί να υπάρξουν μέτρα για το ασφαλιστικό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα για τη μείωση των συντάξεων.
Έχουμε στείλει 17 προτάσεις, οι οποίες είναι κοστολογημένες απολύτως και ο βασικός τους κορμός είναι οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός, όπως τις είχα εξειδικεύσει στη Βουλή, ως αρμόδιος υπουργός» τόνισε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Στρατούλης.
Ερωτηθείς για τη θέση των θεσμών, ο κ.Στρατούλης απάντησε ότι «εάν πάμε με τη λογική των θεσμών, οι οποίοι επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ο νέος μαθηματικός τύπος στα εφάπαξ και να επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, τότε, αν εφαρμοζόταν η δική τους λογική, θα έπρεπε να σκοτώσουμε όλους τους Έλληνες συνταξιούχους, για να μην έχουν ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία».
«Αν επιμένουν ότι πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι τουλάχιστον για τις επικουρικές τα επόμενα χρόνια θα έπρεπε, με βάση τη δίκη τους λογική, να κάνουμε μειώσεις 90%» σημείωσε ο κ. Στρατούλης, όταν ρωτήθηκε εάν οι θεσμοί ζητούν μειώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης