Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Καμμένου - Μπλόκαραν το ψήφισμα του Κογκρέσου για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Καμμένου - Μπλόκαραν το ψήφισμα του Κογκρέσου για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Δεδομένη η ενόχληση ΗΠΑ και Ευρωπαίων εταίρων από τις δηλώσεις Καμμένου περί ανοίγματος των συνόρων
Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστών - που κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα.
Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις το Κογκρέσο δεν επικύρωσε το ετήσιο ψήφισμα για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Με δεδομένη την ενόχληση των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων εταίρων από τις δηλώσεις Καμμένου, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το ζήτημα δια της διπλωματικής οδού μετά και τη νέα αυτή εξέλιξη.
Για να ψηφιστεί από το Κογκρέσο η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απαιτείται ομόφωνη απόφαση αλλά ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα, Νταν Κόουτς, με επιστολή του στον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρ. Παναγόπουλο - με ημερομηνία 24 Μαρτίου - ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του π. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, που ετησίως υιοθετείται ομοφώνως από το Κογκρέσο.
Στην επιστολή του ο Αμερικανός γερουσιαστής μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας.
Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης