Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πράσινοι: Ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας

Πράσινοι: Ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας
Συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με το προεδρείο των Γερμανών Πρασίνων
(upd) Να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον συμπρόεδρο των Γερμανών Πρασίνων Simone Peter.
Ειδικότερα, κατόπιν της συνάντησης του προεδρείου των Πρασίνων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Βερολίνο, ο Simone Peter εξήγησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους ηγέτες του κόμματος των Πράσινων της Γερμανίας ότι τα προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλα αλλά θέλει να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης»,
Στη συνάντηση ήταν παρών και οι δύο έτεροι συμπρόεδροι των Πρασίνων Cem Oezdemir και Ska Keller.
Νωρίτερα, την άποψη πως η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με τη Γερμανία αλλά με το Eurogroup εξέφρασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
Ειδικότερα, μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, ο Γερμανός αντικαγκελάριος υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της.
«Αυτό που βιώνουμε είναι, δόξα τω Θεώ, μια εξομάλυνση των σχέσεων Γερμανίας - Ελλάδας. Δεν μιλάμε για γερμανοελληνική διαφορά, αλλά για το πώς μπορούμε στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να θεωρείται γερμανοελληνική διαφορά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την σταθερότητα της Ελλάδας και του συνόλου της Ευρωζώνης» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Η Γερμανία κι η υπόλοιπη Ευρωζώνη θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τους συμφωνηθέντες στόχους και τα προγράμματα» τόνισε εν συνεχεία ο S. Gabriel.
«Αυτό συζητείται ακόμη στην ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι πρέπει προπάντων να συζητηθεί στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είμαστε εταίροι στις διαπραγματεύσεις, αλλά μέλη του Eurogroup. Οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με το Eurogroup. Δεν πρόκειται για γερμανοελληνικές διαπραγματεύσεις» κατέληξε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και πρόεδρος του SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης