Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Έκλεισε οριστικά η πόρτα στο Grexit – Μπήκαν τα πράγματα σε τροχιά

Δ. Παπαδημούλης: Έκλεισε οριστικά η πόρτα στο Grexit – Μπήκαν τα πράγματα σε τροχιά
Η κυβέρνηση πέτυχε, αντί για νέα υφεσιακά μέτρα, να υπάρξει μια λίστα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ελληνικής κατασκευής, που θα εξειδικευθεί και θα δρομολογηθεί γρήγορα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Χθες έκλεισε οριστικά η πόρτα στο Grexit, τόνισε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη χθεσινή συμφωνία – ανακοινωθέν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός, με σκληρή διαπραγμάτευση στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, εξασφάλισε ένα ικανοποιητικό πακέτο και το ζητούμενο είναι τώρα αυτό το πακέτο να γίνει πράξη και μάλιστα γρήγορα.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, αυτό που πέτυχε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, είναι αντί για νέα υφεσιακά μέτρα, που είχαν επιβληθεί από την τρόικα στην Ελλάδα, να υπάρξει μια λίστα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ελληνικής κατασκευής, που θα εξειδικευθεί και θα δρομολογηθεί γρήγορα, προκειμένου να περάσει από το Eurogroup και να αρχίσει η ρευστότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Χθες έκλεισε οριστικά η πόρτα στο Grexit, τόνισε και πρόσθεσε ότι μπήκαν τα πράγματα σε τροχιά.
«Κανείς δεν είπε βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «το ζητούμενο είναι τώρα η Ελλάδα να καταθέσει αυτή τη λίστα, να αρχίσει να τρέχει τα πράγματα και στο Eurogroup, που θα πρέπει να γίνει σύντομα, σε ορισμένους κύκλους να τους φύγει από το μυαλό η ιδέα ότι είναι δυνατόν η κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόζει την πολιτική Σαμαρά».
Οι διαρκείς περικοπές μισθών και συντάξεων, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, αλλά απορύθμιση και είναι ζημιογόνες.
Αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε με τρομερές περικοπές στην Ελλάδα –ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη- και έφερε πολύ μεγάλη ύφεση και πολύ μεγάλο πόνο, ανέφερε και πρόσθεσε ότι αναμένει το πακέτο που θα ανακοινωθεί από τον κ. Γιούνκερ, με πρόσθετη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.
Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ότι κατάφερε να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα ως αποτυχία του προγράμματος, που συνίσταται σε ανθρωπιστική κρίση, τεράστιες ανισότητες, κοινωνικός πόνος και φυσικά αποτυχία και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
«Για εμάς, η τεχνική βοήθεια που προσέφερε η γερμανική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ευπρόσδεκτη», σημείωσε και επισήμανε ότι «αυτό που δεν θέλουμε, είναι να υποκαθίσταται η ελληνική κυβέρνηση και να έρχονται κάποιοι που να λένε τι πρέπει να γίνει και τι όχι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης