Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία και προτεκτοράτο – Είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα

Στρατούλης: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία και προτεκτοράτο – Είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα
Εξηγήσεις για το που μπλόκαρε η συνεργασία της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών παρείχε ο υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και αποικία αλλά μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Στρατούλης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η συνεργασία της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.
«Η κυβέρνηση σαν κατευθύνσεις είχε δώσει, ότι οι επαφές θα είναι τεχνικού τύπου μόνο χωρίς πολιτική προέκταση, ότι θα είναι ανταλλαγή πληροφοριών για οικονομικά στοιχεία και τίποτα παραπέρα.
Η δεύτερη κατεύθυνση ήταν ότι δεν θα μας ρωτούν και δεν θα μας ελέγχουν για τις πολιτικές που περιλαμβάνονται στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων με 162 ψήφους» τόνισε ο κ.Στρατούλης.
«Δυστυχώς τα τεχνικά κλιμάκια επειδή έτσι τους είχαν μάθει οι προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις, ήθελαν να κάνουν αξιολόγηση επί του μνημονίου, την πέμπτη αξιολόγηση, ρωτώντας τις δεσμεύσεις που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Όπως είπε ο κ.Στρατούλης, οι Έλληνες υπάλληλοι βάσει και των εντολών που είχαν, «είπαν μέχρι εδώ», τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν όσα τεχνικά στοιχεία θέλουν αλλά ότι έχουν εντολή από την κυβέρνηση να μην συμμετέχον σε Πέμπτη αξιολόγηση.
Ερωτηθείς για το τι περιμένει η Ελλάδα από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ.Στρατούλης υπογράμμισε ότι κύριο μέλημα είναι «να διευκρινιστεί για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία, δεν είναι προτεκτοράτο».
«Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, συμμετέχει στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, θέλει να συμμετέχει ως ισότιμο μέλος» είπε ο κ.Στρατούλης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θέλει να κριθεί ώστε να μπορέσει μετά να πάει στην πραγματική συμφωνία για τα τέλη Ιουνίου για τις δέκα μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Βαρουφάκης είχε θέσει στο Eurogroup και τις οποίες είχε συμφωνήσει στα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης