Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να ζητούν αποδείξεις από την Ελλάδα προτρέπει τους Γερμανούς το CDU... για να τονωθεί η φορολογική συνείδηση!

Να ζητούν αποδείξεις από την Ελλάδα προτρέπει τους Γερμανούς το CDU... για να τονωθεί η φορολογική συνείδηση!
Σχετικόο δημοσίευμα της Βild φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ήλιος εναντίον ελληνικής χρεοκοπίας»
Εντείνει την επίθεση εναντίον της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Bild, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό της βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της A. Merkel.
Ειδικότερα οι δύο βουλευτές του CDU, Rüdiger Kruse και Axel Fischer καλούν τους Γερμανούς πολίτες που σκοπέυουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα να ζητούν από παντού αποδείξεις.
Mάλιστα το δημοσίευμα της Βild φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ήλιος εναντίον ελληνικής χρεοκοπίας».
Σύμφωνα με τους Γερμανούς βουλευτές, ο τουρισμός αποτελεί την λύση για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση των κρατικών εσόδων και όποιος Γερμανός κάνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια διακοπές στην Ελλάδα, θα πρέπει να παίρνει από παντού αποδείξεις και στη συνέχεια υποβάλει τα έξοδά του (πχ. για το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο) στο κράτος ώστε να πάρει επιστροφή έως και 500 ευρώ ανά άτομο.
Θέτουν δε και τρεις προϋποθέσεις για την ισχύ του μέτρου: το ποσό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ, η καταβολή θα πρέπει να έχει γίνει με πιστωτική κάρτα και όχι σε ρευστό και οι αποδείξεις να είναι θεωρημένες από την ελληνική εφορία.
Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν οι δύο βουλευτές, θα διασφαλιστεί ότι το ποσό θα φορολογηθεί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα καλό κίνητρο για να τονωθεί η φορολογική συνείδηση και να δοθεί ώθηση στην αλλαγή του όλου του συστήματος «μιας και δεν έχει κανένα νόημα να δίνονται συνεχώς χρήματα εκ των άνω». Έτσι και οι Γερμανοί θα έχουν κάποιο όφελος από το ελληνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, λένε οι βουλευτές του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης