Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (Κοινωνικής Ασφάλισης): Δεν θα μιλήσω με τους θεσμούς για τα νομοσχέδια – Με αυτούς μιλά ο Βαρουφάκης

Στρατούλης (Κοινωνικής Ασφάλισης): Δεν θα μιλήσω με τους θεσμούς για τα νομοσχέδια – Με αυτούς μιλά ο Βαρουφάκης
Τα νομοσχέδια δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης
Την πρόθεση του να μην μιλήσει με τους θεσμούς για τα προς κατάθεση νομοσχέδια που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Στρατούλης, και με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογράμμισε ότι «δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις», αναφέροντας ότι «εκείνος ως υπουργός δεν στέλνει τίποτα στους θεσμούς αφού τα νομοσχέδια δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος».
«Δεν υπάρχει υποχρέωση από κάθε υπουργό να μιλήσει με τους θεσμούς.
Δεν υπάρχει πια τρόικα, με τους θεσμούς μιλάει ο υπουργός Οικονομικών» τόνισε ο κ.Στρατούλης, επισημαίνοντας πως πριν από τους θεσμούς προηγείται  η ανάγκη να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια.
«Οι πόροι για τα νομοσχέδια που αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση, είναι ανεξάρτητα από όποια διαπραγμάτευση κάνουμε» υποστήριξε ο κ.Στρατούλης.
Όπως είπε, τα νομοσχέδια που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ως 300kw το μήνα, σε μέχρι 300.000 άτομα που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, η επιδότηση ενοικίου σε 30.000 οικογένειες και η σίτιση με κουπόνια σε μέχρι 300.000 άτομα, σε συνεργασία με άλλες πηγές, όπως οι Δήμοι.
«Τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους» είπε ο κ.Στρατούλης.
Παράλληλα υποστήριξε ότι δρομολογείται μέριμνα για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, ότι θα δοθεί εξάμηνη παράταση για τα ταμεία των ενστόλων, τρίμηνη παράταση για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είπε ότι θα περιέχεται στο μεθεπόμενο νομοσχέδιο, διευκρινίζοντας ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη, για να καλυφθούν όλα τα παραπάνω δεν θα μπουν νέοι φόροι, αλλά θα πληρώσουν «αυτοί που δεν έχουν πληρώσει ποτέ», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις λίστες Λαγκάρντ και Λίχτενσταιν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης