Τελευταία Νέα
Πολιτική

P. Moscovici: Κάναμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να γίνει η Ελλάδα ισχυρότερη

P. Moscovici: Κάναμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να γίνει η Ελλάδα ισχυρότερη
Ικανοποίηση για την λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης
Για ένα σημαντικό πρώτο βήμα της Ελλάδας κάνει λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών, P. Moscovici μετά την έγκριση της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα μιλώντας στην BFMTV o Moscovici τόνισε: «Έχουμε κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να γίνει η Ελλάδα ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική στη ζώνη του ευρώ».
Παράλληλα σημείωσε ότι η  Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της, επισημαίνοντας ότι ισχύει η αρχή της αλληλεγγύσης στην Ευρώπη.
«Εύχομαι η ζώνη του ευρώ να διατηρήσει την ακεραιότητά της» συμπλήρωσε.
Νωρίτερα με ανάρτηση του στο twitter o Moscovici επισημαίνει πως μετά τη σημερινή συμφωνία του Eurogroup, «πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προοδεύσει και να αναπτυχθεί στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».
Υπενθυμίζεται ότι πριν τη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ο Pierre Moscovici, με επιστολή προς στον Jeroen Dijsselbloem, χαρακτήριζε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ως μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος προσαρμογής.
Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση της Κομισιόν για τη δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μεταξύ άλλων, μέσω των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό φορολογικών και τελωνειακών διοικήσεων, καθώς και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης