Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: «Φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων - «Ναι» στη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών

Στρατούλης: «Φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων - «Ναι» στη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών
Άμεσα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων, όπως η χορήγηση της 13ης σύνταξης
Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα προβλέπει τον τερματισμό των μειώσεων στις συντάξεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο Δ. Στρατούλης υπογράμμισε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η καταστροφή των συντάξεων και των παροχών που έχει συντελεσθεί με τις συνεχείς μειώσεις της τελευταίας πενταετίας».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των συντάξεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και με συνδυασμό της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανάπτυξης.
Επίσης, εξήγγειλε άμεσα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων, όπως η χορήγηση της 13ης σύνταξης, για όσους λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ.
Τέλος, ο Δ. Στρατούλης προανήγγειλε την επαναπρόσληψη των 200 υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από το δημόσιο μέσω της διαθεσιμότητας.
Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο Στ. Κουτσιουμπέλης εκτός από την ανάσχεση των μειώσεων έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το θέμα της αποκατάστασης των απωλειών στις την αποκατάσταση των απωλειών και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων και του εφάπαξ των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης