Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης για το αίτημα παράτασης: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα «όπλα»

Δ. Στρατούλης για το αίτημα παράτασης: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα «όπλα»
Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει τι δεν θέλει, μνημόνια και τρόικα και ξέρει πολύ καλά τι θέλει, σημείωσε ο αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει, ανέφερε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι «έχουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι με τα όπλα τα διαπραγματευτικά, τα εργαλεία που διαθέτουμε, τη στήριξη του ελληνικού λαού, την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης που κατεβαίνουν και αυτοί στους δρόμους, αλλά και με τα στηρίγματα μας τα διεθνή και μέσα στην Ε.Ε., την Ευρωζώνη και έξω από αυτήν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».
«Ήμασταν απόλυτα έτοιμοι στις συνεδριάσεις του Εurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ξέρουμε τι δεν θέλουμε, μνημόνια και τρόικα, και ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα, ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση –να είναι αποτελεσματική για την οικονομία και την κοινωνία-, ριζικές αλλαγές στη φορολογία, ώστε να καταπολεμήσουμε το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή και ριζικές αλλαγές για να έχουμε ένα κοινωνικά δίκαιο κράτος».
Ερωτηθείς μήπως είναι η στιγμή η Ελλάδα να ζητήσει τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, αν δεν γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και δεν συγκληθεί Eurogroup την Παρασκευή, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι «όλα τα "όπλα" και τα εργαλεία θα τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι νωρίς ακόμη, να δούμε την πρώτη αντίδραση».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης