Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kothe (Γερμανία): Σταθερή η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνικό πρόγραμμα

Kothe (Γερμανία): Σταθερή η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνικό πρόγραμμα
Για να υπάρξει διαπραγμάτευση για τη συμφωνία-γέφυρα που ζητά η Ελλάδα, πρέπει να κλείσει προηγουμένως το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας
Η στάση τη γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της Ελλάδας, σεν έχει αλλάξει όπως ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Marianne Kothe.
Όπως δήλωσε η M. Kothe για να υπάρξει διαπραγμάτευση για τη συμφωνία-γέφυρα που ζητά η Ελλάδα, πρέπει να κλείσει προηγουμένως το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.
Eειδικότερα επισημαίνει πως κλείσιμο στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει όχι απλή αναγνώριση από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και εφαρμογή όλων των μνημονιακών μέτρων που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.
Η Kothe παρέπεμψε στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης, όπου, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει πιθανόν λεπτομέρειες της πρότασής της και επανέλαβε: «Η δική μας θέση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις υποχρεώσεις, που έχουν συμφωνηθεί, είναι γνωστή. Το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως έχει συμφωνηθεί».
Εξίσου σκληρό εμφανίζεται το Βερολίνο και στο θέμα των επανορθώσεων. Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Streiter είπε ότι το Βερολίνο παραμένει στις παλιές θέσεις του.
Και πρόσθεσε: «Αλλο να κάνεις δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό και άλλο να θέτεις το θέμα σε διεθνές επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης